Verseny

S körülbelül el is érkeztem a mostani állapotomhoz. Hamarosan megrendezik a Magyar Brewers Cup-ot. Erről a versenyről annyit kell tudni, hogy itt különböző baristák versengenek egymással, számot adnak a tudásukról és tapasztalataikról, illetve bemutatnak egy általuk választott kávét egy 3 tagú versenybírákból álló bizottságnak. A győztes nyereménye pedig nem kevesebb, mint képviselni Magyarországot a világversenyen. Ez a verseny önmagában nem a „győzelem” miatt érdekes sokkal inkább számít a megtett út, mint maga a cél. Ez alatt az utazás alatt, a barista beleássa magát az adott kávé történetébe, megismerkedik a farmmal akik hosszú évekig gondozták a növényt, hogy egy adott pillanatban tökéletes italt készíthessünk belőle. Ez egy kitűnő lehetőség a szakmai fejlődésre és kapcsolatok építésére. Rengeteg különböző receptet kell kipróbálnia a baristának, hogy a lehető legfinomabb módon tudja elkészíteni az italt és minden oldalát megfelelő módon tudja bemutatni ennek a különleges nedűnek… de ne szaladjunk ennyire előre.
 

Brewing coffee-kavekeszites-barista

VERSENY I.

A versenyfelkészülés nem egyszerű dolog. Nagyon komoly szabályzat van, hogy mit lehet és mit nem lehet. Az első dolgom tehát nem is lehetett más, mint hogy nekiálltam átnyálazni a versenyszabályzat minden szegletét, nehogy egy kis nüansz miatt komoly pontlevonásban vagy esetleg kizárásban részesüljek.

Tovább olvasom »
chemex-filterkávé-barista-pourover

VERSENY II.

Kiírták a verseny időpontját Január 12-13-án lesz megrendezve itt Budapesten. Először lesz egy elődöntő majd maga a döntő. Nagyon izgatott vagyok.

Tovább olvasom »
poring coffee-barista-style-championship

Verseny III.

Hát elérkezett a verseny napja. Összeszedtem a kis eszközeimet, a biztató szavakat az Espresso Embassyban és elindultam a Flow Speciality Kávézóba, hogy megnézzem, mit tudok kihozni ebből az ismeretlen kávéból a zárt körös (compulsory) versenyen…

Tovább olvasom »
team-hungarian-championship-espresso embassy

Verseny IV.

Azt álmomban sem gondoltam volna. Megnyertem a Magyar Brewers Cup versenyét és muszáj volt elmorzsolnom egy könnycseppet is… Még ma is nehéz elhinnem, hogy ez ténylegesen megtörtént…

Tovább olvasom »
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email